O NAMA

Naši ciljevi

NISSAL NEWMET DOO je do sada bio kontinuirano prisutan na stranim tržištima Bliskog Istoka, Zapadne Evrope i u zemljama Ruske federacije. Naš cilj za budućnost je da stabilizujemo dominantnu poziciju u zemlji i postanemo nezaobilazni faktor na području regije.

Mnogi rezultati su već postignuti, a sigurno smo da će nas naša energija i ambicija odvesti još dalje.

Naša vizija

Uvođenjem nove koorporativne brend strategije i vizuelnog identiteta firme želimo da ukažemo na našu viziju NISSAL NEWMET-a kao efikasne, proifitabilne i moderne kompanije.Okrećemo se ka klijentima i njihovim potrebama.Otpočeli smo sa modernizacijom postojeće i uvođenjem novih tehnologija a u planu su dalje inovacije u proizvodnji, podizanje kvaliteta proizvoda na evropski nivo, angažovanje novih stručnih kadrova i uspostavljanje odnosa sa velikim inostranim partnerima.

Naši lideri

Vela Kovacevic profile

Direktor
NISSAL-NEWMET ALU DOO
gđa Vela Kovačević

Sasa Stevanovic profile

Direktor
NISSAL DOO
g. Saša Stevanović

Srdjan profile

Direktor
NISSAL-NEWMET DOO
g.Zoran Ristić

Zaposleni

Osposobljeni, motivisani i verni zaposleni su naše bogatstvo i izvor naše snage!

Kompanija Nissal a.d. osnovana je u Nišu 1955. godine. Prvobitno je konstituisana u okviru Valjaonice bakra Sevojno kao livnica obojenih metala. Posle selidbe valjaonice na drugu lokaciju, izdvaja se u zasebno industrijsko preduzeće za preradu i izradu obojenih metala pod nazivom „Moravka“. Ubrzo menja naziv u „Đuro Salaj“, a kasnije u „Nissal“.

U momentu osnivanja, u preduzeću su na malom prostoru radila 132 radnika na staroj opremi iz Valjaonice Sevojno. Od opreme su raspolagali samo jednom presom od 400 tona. U periodu od narednih dvadeset godina uspeli su da se razviju u fabriku od 2000 zaposlenih, sa velikim proizvodnim kapacitetima i planovima za dalje proširivanje.

Danas je kompleks Nissalovih zgrada i industrijskih postrojenja smešten na 11 hektara površine. Proizvodnja se odvija u okviru četiri proizvodne celine: presaonica, izvlačionica, površinska zaštita i primena. U fabrici je zaposleno je oko 364 radnika. U proizvodnom programu 90% proizvodnje čini prerada aluminijuma i aluminijumskih legura. Teži se maksimalnom korišćenju potencijala i resursa aluminijuma uz upotrebu dodatnih materijala potrebnih za postizanje kvalitetnog i raznovrsnog proizvodnog programa. 

Privredno društvo “NISSAL-NEWMET DOO NIŠ” osnovano je 2013. godine. Osnivač Privrednog društva “NISSAL-NEWMET DOO NIŠ” je “Nissal d.o.o.” sa stopostotnim udelom u vlasništvu.

Od aprila 2016. godine Privredno društvo “Newmet International AG” iz Švajcarske je stopostotni vlasnik “NISSAL DOO”.

Prozvodnja 2016 (t)
Prozvodnja 2015 (t)
Prozvodnja 2014 (t)